La Escuela del Campo
omgeving en activiteiten
gastenverblijven
prijzen
contact en links
promoties en voorstellen
english site franse versie spaanse versie

Zonsopgang boven La Escuela del Campo

La Escuela del Campo ligt in Ronda la Vieja , het oude Romeinse Ronda, op de grens van de provincie Malaga en Cadiz. Het is gemakkelijk te bereiken zowel via de luchthaven van Malaga als deze van Sevilla en Jerez de la Frontera. Deze liggen op ongeveer 100 km van La Escuela verwijderd. Een gedetailleerde wegbeschrijving kunnen we je doormailen.

 

De lokalen van het schooltje werden omgebouwd tot "Casas Rurales", landelijke verblijfplaatsen. La Escuela del Campo biedt een prachtig uitzicht op de Sierra de las Nieves, de Sierra van Ronda tot aan de Sierra van Grazalema, de wandelgebieden bij uitstek. Wandel- en fietsgidsen vind je in overvloed in onze bibliotheek.

Wat is er hier allemaal te beleven ?

Buiten dat dit de ideale plek is om te onhaasten, dat stilte en rust hier troef zijn, dat we in een van het mooiste en meest verscheiden natuurgebied van Andausië gelegen zijn, kunnen we jullie hier een heel palet van activiteiten aanbieden.

Wandelen, fietsen of paardrijden door olijfgaarden, velden, zonnebloemen, eikenbossen met hun Iberische varkens, kastanjebossen, kurkeikenbossen enzovoort...

Ook avontuurlijke sporten kunnen hier georganiseerd worden zoals canyoning, speleologie, paragliding.

Voor de vogelspotters is het hier een waar paradijs, tientallen soorten vogels zijn hier te spotten. Van de koningsarend en vale gier tot de huismus.


sierra de Las Nieves - klik voor meer foto's van de omgeving
 
klik voor meer foto's
Het dichtsbijgelegen dorpje is "Setenil de las Bodegas", dat deel uitmaakt van de "Pueblos Blancos" van Andalusië.Setenil de las Bodegas is een heel leuk dorpje deels onder een rots gebouwd met steile en smalle straatjes. Je vindt er een 10-tal authentieke tapasbarretjes en enkele typische Spaanse winkeltjes. Vroeger waren hier onder de rotsen heel veel wijnhuizen maar deze zijn allen verdwenen. In Setenil verwerkt men olijven tot olie (ook de olijven van La Escuela del Campo worden er geperst). De olijfolie uit Setenil kreeg al enkele malen de onderscheiding van beste olijfolie van de regio.
Setenil de las Bodegas - klik voor meer foto's van de omgeving
klik voor meer foto's

Wandelen:

De streek nodigt iedereen uit tot wandelen.
We hebben voor jullie meerdere wandelroutes, aangepast aan ieders behoeften, van familiewandeling tot heel gedreven lange en moeilijke wandelingen.

Een korte wandeling is naar de Romeinse site "ACINIPO" die zowaar in onze tuin ligt.

In de nabije omgeving is er voor de durvers de "Caminito del Rey" te bewandelen. 
( deze is wel vooraf te reserveren).

Acinipo - klik voor meer foto's van de omgeving
  klik voor meer foto's

Fietsgenot:

Fietsers vinden hier ook hun gading. Wat dacht u van een mountain bike, of racefiets of een (elektrische) hybride voor uw avontuurlijke fietservaring. We kunnen op maat gemaakte fietstochten aanbieden. De fietsen worden gehuurd bij een professionele fietsverhuurder , met ruime kennis van fietsroutes in de streek van Ronda en omgeving.

Een van de fietsroutes is de "Via Verde" een oude spoorweg met tunnels, viaducten, en stationnetjes. Langs deze route is er een observatie-centrum van gieren " Los buitres Leonardo". Maar......er heeft nooit een trein gereden.....

Acinipo - klik voor meer foto's van de omgeving
 
klik voor meer foto'

Paardrijden:

Paardrijden kan ook, genietend van de natuur van Ronda la Vieja , de omgeving van het mooie stadje Ronda, al of niet gecombineerd met het proeven van een landelijke wijn van één van de 25 wijnbodegas die de streek rijk is.

Acinipo - klik voor meer foto's van de omgeving
 
klik voor meer foto's

Avontuur:

Voor hen die avontuurlijk aangelgd zijn en hiervoor ook de conditie hebben, kunnen we een onvergetelijke vakantie bezorgen. Op enkele kilometers van La Escuela del Campo in de omgeving van Grazalema en Zahara de la Sierra,
kunnen we jullie verschillende avontuurlijke sporten aanbieden zoals
paragliding, kayaking, climbing, canyoning vb. Garganta verde of de garganta de las buiteras enz... speologie, van cueva del gato tot cueva de hundidero. Alles onder vakkundige en ervaren begeleiding.


Setenil de las Bodegas - klik voor meer foto's van de omgeving
 
klik voor meer foto's

Autotochten:

De rondomgelegen witte dorpjes zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. 

Setenil de las bodegas, het dorpje onder de rotsen, Olvera met zijn Moors kasteel, Zahara de la Sierra aan het meer., waar men een oude, nog  werkende olijfmolen kan gaan bezoeken, Grazalema het natste dorpje van Andalusië, Igualeja, Parauta, Juzcar.... de kastanjestreek en niet te vergeten het Moorse Ronda.

Plaza de Torros - klik voor meer foto's van de omgeving
designed by Jvl